Срещу няколко блока е подадена жалба, че остъклените балкони са опасни за здравето

Конфликт между съседи се разрази в столичния квартал "Младост". Причина за това станаха остъклени балкони.

 

Срещу няколко блока е подадена жалба, че балконите им са незаконно остъклени. Хората са извикани в общината, където се запознали с жалба от неизвестно за тях сдружение, разказа в "Здравей, България” един от живущите в блок 348.

 

В жалбата се твърди, че хора са се оплакали, че остъклените балкони са опасни за здравето. След събрание обаче става ясно, че никой не се е оплаквал за подобно нещо.

 

Иван Димитров, мъжът, подал жалбата, обясни, че е бил потърсен от младо семейство, което казало, че наскоро имало паднало стъкло от балкон. Сдружението решило да направи обиколка около блоковете и установило, че стъклата на много от терасите са пред падане.

 

"Хората говорят, че от кабинета на кмета на общината излизат анонимни сигнали за опасността”, допълни Димитров.

 

Кметът на общината от своя страна заяви, че целта на района не е да тормози хората, а да им съдейства. След като документацията бъде събрана, жалбата ще бъде изпратена в Столична община за последно мнение.

 

В закона е посочено, че всички строежи до 31 март 2001 г., направени без строителни книжа, не подлежат на събаряне, защото са търпими. Остъкляванията никога не са били забранявани в българското законодателство, поясниха още от общината в район "Младост".