През деня термометрите ще показват от 23 до 28 градуса, по Черноморието – 21-23

Утре в западните райони ще е слънчево и топло. В източните ще има краткотрайни дъждове, по-интензивни в района на Бургас- около 20,25 л/кв м.

 

Валежите в Югоизточна България  и около планините постепенно ще спират. След полунощ времето ще се изясни. 

 

През деня над Западна България ще е слънчево, с купести облаци над планините в следобедните часове. Над източните и южни райони ще се развива купеста облачност, с условия за следобедни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб, по крайбрежието на морето до умерен североизточен вятър. 

 

Денят ще започне с температури от 10 до 15 градуса. През деня термометрите ще показват от 23 до 28 градуса, по Черноморието – 21-23. Морската вода е с температура 15-17 градуса. Вълнението ще е слабо.

 

Над планините от Западна и Централна България следобед ще се развиват купести облаци.

 

По-съществени превалявания и прегърмявания се очакват около обед над Източна Стара планина, а в следобедните часове над Странджа и Сакар. На връх Мусала максималната температура ще е около 4, на Черни връх - 7, на Рожен - 14.

 

В събота над източните и планинските  райони се очакват  валежи с летен характер. 

 

В неделя и в понеделник преди обед ще е слънчево. Следобед облаци с превалявания и прегърмявания ще се развият над Западна и Южна България. 

 

Във вторник времето у нас ще бъде топло, задушно, но нестабилно. След обяд облаците ще се увеличават и в цялата страна ще паднат краткотрайни валежи. В сряда само в планинските райони ще вали. 

 

Утре ни очаква топъл ден, с валежи в Източните и Южните райони.