В Гьокчеада ранените са около 15 души, а в Чанкакале - около 55 ранени

Десетки хора са били ранени в Западна Турция при днешното земетресение в Егейско море. В Чанаккале над 50 души са потърсили болнична помощ, има пострадали и в Одрин и на остров Гьокчеада, който се намира най-близо до епицентъра на труса, предадоха от БТА.
 
От правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации съобщиха, че земетресението е било с магнитуд 6,5 по Рихтер. То е станало в 12.25 ч., като е продължило приблизително 20 секунди.
 
Земетресението, произлязло в Егейско море на дълбочина около 25 км, бе усетено в обширен район на Турция – от западната граница Одрин, Текирдаг, Къркларели през Истанбул, Чанаккале, Балъкесир, Маниса до южния град Измир. След първия трус досега са последвали 14 вторични труса, съобщиха сеизмолозите. 
 
В Гьокчеада ранените са около 15 души, които пострадали, докато бягали или скачали от балконите. В Чанкакале има около 55 ранени, които са потърсили помощ в болница. В Одрин, където трусът е бил усетен много силно, са били съборени комините на няколко сгради. Там също има пострадали, които са получили болнично лечение.

Още по темата

 
След първата уплаха в Истанбул, където трусът силно разлюля анадолския бряг, обстановката се успокои, а хората се прибраха от улиците. Истанбулският окръжен управител Хюсеин Авни
Мутлу заяви, че на територията на окръга няма пострадали и данни за щети.
 
На много места е прекъсната телефонната връзка. Специалисти отбелязват, че днешното земетресение разлюляло по-силно азиатския бряг на мегаполиса, където теренът се смята за по-устойчив на земетръси в сравнение с европейския бряг.