За да се потуши напрежението, се наложила намесата на охраната

В албанския парламент депутатът Армандо Прегна от водещата Социалистическа партия и Гент Стразимери от опозиционната Демократическа партия влязоха във физическа саморазправа, съобщава МИА, цитирана от БГНЕС.


Вербалната разправа по време на заседание на Законодателната комисия продължила и в кулоарите на парламента, като се включили още няколко депутати, за да успокоят ситуацията. За да се потуши напрежението обаче, се наложила намесата на охраната.


"Всичко започна, когато Стразимери иронично се обърна към представителите на властта защо не отидат да контролират Висшия съвет за правосъдие, както са направили в албанските тайни служби, ШИШ. Започна жестока разправия, заради която беше дадена почивка. Двамата обаче продължиха и се стигна до физическа саморазправа", съобщиха членове на комисията.


Физическата саморазправа не е нещо ново в албанския парламент. През 1997 г. демократът Азем Хайдари бе прострелян в кулоарите, а една година след това той бе убит пред централата на партията си. Преди шест години сегашният говорител на парламента и лидер на Движението за социалистическа интеграция Илир Мета поиска да се разправи физически с тогавашната председателка на парламента Жозефина Топали, но тя успя да избегне инцидента.