„Ще си прегризат гърлата едни подизпълнители кой да вземе поръчките за „Южен поток”, коментира той

Още в началото на годината прогнозирах, че ще си прегризат гърлата едни подизпълнители, кой да вземе поръчките за „Южен поток” и това ще предопредели цялата година. Виждаме, че това се случва в момента”, коментира журналистът Иво Инджев в предаването „Здравей, България” . 

 

Според него играта е толкова голяма, че целият свят в момент гледа България. 

 

Разровиш ли го ще мирише, но на руски рубли. Валентин Вацев, съветник на Жан Виденов, казва, че в момента руските влакове с пари приближават България. До 45 дни ще се реши съдбата на България – едни ще бъдат смазани, а други – позлатени. Позовавам се на авторитет от лявото пространство”, коментира Инджев. 

Още по темата

 

По думите му в момента на българска територия има преразпределение на власт и пари, свързано с най-големия проект, влизал в страната от повече от 20 години. 

 

Парите ги дават изцяло руснаците, така че те решават с кого да играят. А лобитата се борят. Лобито на Станишев надделя над лобито на Първанов, това беше и една от основните причини да се скарат”, смята журналистът.

 

Според него този проект е корупционен и икономически. Инджев обясни, че руското условие за строежа е тръбата на българска територия да бъде използвана само от руската страна и това е нещото, срещу което се съпротивлява ЕС. 

 

И Барозу излезе и каза, че в България в политиката има руски агенти”, заяви той.  

 

По думите му България има уникалната възможност да покаже своята важност и дали ще избере Европа, или Азия.

 

Южен поток” е примката за удушаване на Украйна, а след това един по един на всички останали, които са се навързали по веригата, вкарвайки още газ и с монополните цени”, коментира Иво Инджев.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!