Николай Бареков предложи за министър-председател президента (1997-2002) Петър Стоянов

Два часа вече продължават политическите консултации при президента за приоритетите, по които ще работи Народното събрание преди разпускането си. Официална информация за това какво точно обсъждат лидерите на различните политически партии обаче няма.
 
Предварителните очаквания бяха, че на дневен ред ще бъдат поставени политическите въпроси кога и при какви обстоятелства премиерът би подал оставка, както и дали ще има ли служебно правителство. 
 
При влизането си  в президентството Сергей Станишев обаче заяви, че всичко това не било на дневен ред, като по-важната тема били банките. „Чакам ясен план от БНБ за стабилизиране на банковата система”, посочи червеният лидер. 
 
От своя страна, лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че идва с номинация за министър-председател – Петър Стоянов, макар и още да не е разговарял с него, и с три предложения за финансови министри -  Светослав Гаврийски, Красимир Ангарски и Калин Христов.
 
Малко преди 18 ч. стана ясно, че участниците в консултациите при президента са си дали почивка, малко преди да започне да тече четвъртият час на заседанието им. След почивката лидерите на политическите партии, председателят на парламента, премиерът, финансовият министър и управителят на БНБ ще продължат заседанието. В края му ще има общо изявление по постигнатите споразумения.
 
Освен парламентарно представените политически сили - БСП, ДПС, ГЕРБ, на "Дондуков" 2 присъстват и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Това са България без цензура и Реформаторския блок. Не дойдоха от "Атака". 
 
Повече гледайте във видеото.