Екип на Нова ТВ приближава мястото, където паднаха отломките на малайзийския самолет

Специалният пратеник на Нова ТВ в Украйна Даниел Глишев и операторът Десислав Митов пристигнаха в Донецк – на 60 км западно от мястото, където се разпръснаха останките от разбилия се в Източна Украйна самолет на "Mалайзийските авиолинии". Районът е под контрола на силите на силите на самообявилата се Донецка народна република, които са заобиколени от правителствените части, с които са в конфликт.

Още по темата

 

Придвижването до мястото на трагедията е изключително затруднено, съобщи репортерът на Нова в пряко включване за "Събуди се". Единственият начин да се достигне до там е с железопътен транспорт, информира Дани Глишев.

 

Украинците - разединени в оценките си за инцидентаМестните хора са разединени в оценките си за инцидента. Онези, които поддържат правителството, подкрепят тезата, че полет MH17 е свален от проруските сепаратисти. Подобни съмнения се появиха веднага след инцидента и бяха подкрепени с разпространен от вътрешното министерство записи на предполагаема комуникация между бунтовниците и руски военни.

 

Авиокатастрофата стана повод за размяна на взаимни обвинения между двете страни в гражданския конфликт и между властите в Москва и Киев.

 

Повече за обстановката в района на самолетната катастрофа ще научите от видеото.

 

Нова телевизия е със специални пратеници в най-горещата точка на света в момента. От мястото на катастрофата с малайзийския самолет, версиите за трагедията и свидетелски разкази ще представят репортерът Данаил Глишев и операторът Десислав Митов в серия от преки включвания и репортажи в новинарските емисии и предаванията в ефира на Нова.