Възможни са и градушки, главно в централната част на страната

Днес в цяла България отново е обявен жълт код за интензивни, краткотрайни валежи и гръмотевици. Възможни са и градушки, главно в централната част на страната. 

 

Времето ще остане променливо. През деня над Западна и Централна България ще има превалявания, по-интензивни и придружени от гръмотевици в следобедните часове. Над източните райони облаците ще са разкъсани, намаляващи и до слънчево, но късно следобед и привечер също ще се заоблачи, ще превалява и прегърмява. Остават условията за градушки. Дневните температури ще варират от 23 - 25 градуса на запад - до 30 - 32 на изток.   

 

Никол Станкулова за времетоНад Черноморието денят ще започне с разкъсана облачност, която ще намалее и около пладне ще бъде слънчево. Късно следобед и привечер ще се заоблачава и през нощта ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Температурите на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура 24 - 26 градуса. 

 

Над планините облачността ще е променлива, а по високите части често ще бъде мъгливо. По-интензивно ще е в Стара планина и Родопите. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 8 до 11 градуса.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg