Следобед над Западна България ще се заоблачи, като на места ще превали и прегърми

Слънцето в София днес изгря в 06:16 часа и ще залезе в 20:49 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 34 минути. Луната е във фаза три дни след новолуние, с видима част от 11%.

 

Денят започва с намалена видимост и ниски облаци в низините. През деня ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Около и след пладне в равнините и низините ще бъде горещо. В следобедните часове над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на места, главно в планинските райони, за кратко ще превали и прегърми.

 

Сутрешните температури са от 16 до 22 градуса, а през деня максималните ще достигат от 30 до 35-36 градуса.

 

Над Черноморието временни заоблачавания има в сутрешните часове, а през деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен източен вятър. Температурата на въздуха ще бъде около и малко над 30 градуса,а тази на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо.

 

Над планините през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Късно следобед и привечер над масивите от Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и там на места ще превали и прегърми. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 12 до 15 градуса.

 

Утре у нас на изток ще остане слънчево и горещо,а на Запад с валежи и гръмотевици. Има условия за градушки.

 

В петък понижението на температурите ще се усети и максималните ще са от 27 до 33 градуса. Превалявания се очакват главно над западните и централни райони. В събота от ще бъде слънчево. По-съществени заоблачавания ще има над Южна и Източна България, където е възможен кратък дъжд. В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg