Регистрираха се само 95 от общо 240 депутати

И днешното заседание в парламента се провали. Регистрираха се само 95 от общо 240 депутати. За да има заседание, трябва да бъдат регистрирани 121 народни представители. В пленарна зала тази сутрин са само депутатите от "Коалиция за България” и ДПС. 

 

Новината не е изненада, тъй като заявката от страна на ГЕРБ вчера беше, че те повече няма да стъпват в парламента. Причината са упреците, че работят с ДПС, тъй като заедно подкрепиха на първо четене актуализацията на държавния бюджет и този за здраве. 

 

Припомняме, че до момента глобите от неизвинени отсъствия на депутати за целия мандат от година и няколко месеца възлизат на над 700 000 лева и очевидно тази сума ще нарасне през тези последни дни на парламента.

 

„Направиха се за тази една много тежка година, неща, които бяха забравени предишните 4 години”, коментира в кулоарите на парламента депутатът от „Коалиция за България” Борислав Гуцанов . 

 

„Започнахме работа в патова ситуация и ще приключим в същата. ГЕРБ не направи и крачка към парламентаризма”, заяви Гуцанов. 

 

Следващото заседание е в петък от 9.00 часа.