В мотивите си той заявява, че РБ има образа на коалиция с противоречиви интереси

Председателят на ДСБ Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок, съобщиха от коалицията. Това стана по време на заседанието на Изпълнителния съвет и ГС на Реформаторския блок, което продължава и в момента.  

 

В мотивите си Радан Кънев заявява, че "образът на РБ като единен и нов политически съюз беше подменен от образ на традиционна многопартийна коалиция с разностранни и често противоречиви интереси".

 


Кънев пише още, че волята на блока се формирала  чрез контакти с ГЕРБ, а лидерството на Реформаторите се осъществявало от Бойко Борисов.

 

 

Освен това под въпрос е наличието на обща политическа воля на РБ, "за сметка на конюнктурни интереси и баланси без политическо съдържание".

 

Според него РБ няма общо позициониране в предизборния и следизборен период и заявени общи цели на парламентарно поведение.

 

"Видимо е, че се търси арбитражът на външни фактори и се поемат самостоятелни ангажименти за предизборно и следизборно поведение. Кулминация на този процес беше директното поемане на ангажимент за подкрепа на актуализацията на бюджета на среща с президента, преди провеждане на ИС, поставен впоследствие пред свършен факт", се казва още в заявлението на Кънев.