По думите му хора от Реформаторския блок вече са се срещали с лидера на ГЕРБ

„Реформаторският блок категорично няма да се разпадне”, заяви в предаването „Здравей, България” Радан Кънев, който изненадващо подаде оставка като говорител на Блока.

 

Лидерът на ДСБ отправи критики вчера, че целият български политически елит се бори „за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт”.

 

„Виждам точно това в българската политика и бия камбаната много сериозно, защото смятам, че най-малкият проблем е в Реформаторския блок, където също го има. Проблемът е навсякъде – БСП, патриотичното крило, ДПС. Целият политически елит е решил, че резултатът от изборите е ясен и започват договорките”, коментира Радан Кънев.

 

По думите му хора от Реформаторския блок вече са се срещали с лидера на ГЕРБ.

 

„Ясно е, че в момента г-н Борисов води непрекъснато разговори с различни крила на различни политически сили”, заяви Кънев. 

 

Резултатът според него в Реформаторския блок е невъзможността да се оползотвори огромното предимство, което имат пред всички останали политически сили.

 

„Проведох личен разговор с Борисов, за да спре това нещо. Казах му, че не приемам да разговаря с хората от Блока поотделно”, заяви Радан Кънев. 

 

Според него темата за актуализацията на бюджета не се комуникира с обществото, а на консултации, които се използват за политически натиск.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!