Пентагона обяви, че няма краен срок за бомбардировките

Авиацията на САЩ нанесе още удари по позициите на радикалните ислямисти в Ирак. От самолети отново бяха спуснати храна, вода и лекарства за обградените от ислямистите цивилни, които се крият в планините. Въпреки това обстановката остава тежка за мирното население и броят на бежанците се увеличава.

Още по темата

 
Първите удари бяха нанесени от изтребители, които излетяха от самолетоносач в Персийския залив. За втората вълна бомбардировки бяха използвани безпилотни самолети. Съединените щати бомбардират радикалистите от Ислямска държава, които напредват към два от големите градове в Северен Ирак - Мосил и Арбил. Позициите на джихадистите са толкова близо до Арбил, че с невъоръжено око се вижда къде падат американските бомби.
 
Въпреки бомбардировките бойците от Ислямска държава напредват. Хиляди хора са принудени да напуснат домовете си, бягайки във вътрешността на Иракски Кюрдистан. 
 
Десетки хиляди бежанци остават обградени от ислямистите в планината Синджар. Американската армия пусна още храна и вода от самолети, но не е ясно колко от продоволствието стига до бежанците. Операцията срещу Ислямска държава продължава. Пентагона обяви, че няма краен срок за бомбардировките.