Той внесе в ЦИК документите за участие в изборите

Започна регистрацията на партиите за изборите през октомври. ГЕРБ отново първи подадоха документи в ЦИК. По традиция, активисти от младежкия ГЕРБ от дни пазеха ред за партията пред сградата на комисията.


Председателят на изборния щаб Цветан Цветанов е сигурен, че партията му първа ще е готова и с окончателните листи на кандидатите си, като това трябвало да стане най- късно до 25 август. Бойко Борисов ще бъде водач на две места.

 

„ГЕРБ ще търси диалог с други десни партии и при мнозинство”, заяви председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов, след като внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите на ГЕРБ за участие в изборите.

 

Цветанов подчерта, че ГЕРБ има нужда от подкрепа на десни партии, които са от семейството на ЕНП, за да може да взима силни решения и "за да можем да направим едно силно правителство с министър-председател Бойко Борисов". 

 

По думите му в момента листите се финализират, а последната дума ще бъде на председателя на партията и добави, че до 20-25 август би трябвало да са готови. 

 

„ГЕРБ участвайки в избори от 2007 година винаги се е регистрирала първа и винаги е бобеждавала и получавала най-добрия резултат. Но тези избори са малко по-различни от всички останали. Защото ако през 2009 се борехме за управление, знаете, имахме 117 депутата, днес нашите амбиции са много по-големи. Ние се борим за първи резултат, но с голяма разлика и с депутати над 121”, обясни зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

 

В 9 тази сутрин в сградата на Народното събрание Централната избирателна комисия (ЦИК) започна да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите на 5 октомври. 

 
Приемът ще е всеки ден от 9 до 17 часа. Крайният срок за подаване на документи е 20-и август до 18 часа. 


Повече по темата гледайте във видеото.