С част от тези пари бил финансиран политически проект, твърдят от прократурата

Изненадващ обрат в делото КТБ. Всички задържани вече са освободени с най-леката мярка – „подписка”. 

 

Софийският градски съд обяви, че е разколебан. Оказва се, че липса на 206 милиона от КТБ нямало. 

 

И последната задържана по аферата с източването на 206 млн. лева – зам.-главната счетоводителка на КТБ Борислава Тренева излезе от ареста.

Още по темата

 

Освен това магистратите измениха мярката за неотклонение и на главната счетоводителка Мария Димова, като нея също я освободиха. Досега тя беше под домашен арест. 

 

Съдът прие, че липса на 206 милиона лева няма, а парите са дадени под формата на кредит на фирма „Бромак”, която е на Цветан Василев. 

 

Съдът е разколебан и свали кредита си на доверие от една от основните свидетелки на прокуратурата. Причината е, че именно нейният подпис седял под договора за кредит на 206 милиона лева. 

 

Делото ”КТБ” пред провал?Прокуратурата контрира, като каза, че е събрала достатъчно доказателства. Според прокуратурата част от тези 206 милиона лева са използвани за финансирането на политически продукт.

 

„Естествено, че ще протестираме определението на градски съд”, заяви прокурор Иван Гешев. 

 

„Разбиращите хора казват, че няма липса в касата. Това са задължения на едно юридическо лице към банката и започва гражданско дело да се възстановят”, заяви адвокатът на Борислава Тренева – Христо Ботев. 

 

Миналата седмица от ареста бе пусната и главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова, защото се съгласи да съдейства на разследващите.