От АБВ настояват още БНБ да предостави информация за състоянието на КТБ

„Искаме да се направи оценка на служебното правителство, защото то направи много бели – решения в кадрови план, които са абсолютно немотивирани, поемане на стратегически ангажименти за България. Аз настоях президентът да успокои малко министъра на отбраната и на правосидието, защото техните безумия ще ни хвърлят в един режим, който е вреден за България”. Това обяви Румен Петков от АБВ след консултациите при президента с политическите формации, които трябва да влязат в 43-тото НС. По думите му президентът кимал одобрително на тази идея.


Той заяви, че е поел ангажимент да изпрати писмо до президента и до вътрешния министър Йордан Бакалов за репресии на служители на МВР върху активисти на АБВ.


От АБВ настояват още БНБ да предостави информация за състоянието на КТБ.


„Ще се окаже, че на квестори и одитори са огромни суми на фона на това, че българските вложители стоят и дремят. Необходимо е банката да бъде възстановена и да започне работа час по-скоро. Тези четири месеца протакане са в ущърб на българската икономика и на гражданите. Почти всички политически сили са на мнение, че трябва да се върви към процес на оздравяване”, добяви още Румен Петков.


Целия разговор гледайте във видеото.