Варненецът се гмуркал в бурните води на забранения за къпане вир

41-годишен мъж от Варна се е удавил в Синия вир край котленското село Медвен. Злополуката беше потвърдена днес от кмета на селото Кънчо Дънеков, съобщи БНР.

 

Трагичният инцидент е станал на 7 ноември, когато варненецът, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, е влязъл в буйните води на забранения за къпане вир, осигуряван с въже от свой приятел и съгражданин. След време човекът отвън забелязал, че във водата няма движение, опитал се да издърпа приятеля си, но не успял.

 

Следва претърсване на вира от повикан по телефон 112 екип на Гражданска защита, на другия ден от дълбоките до 7-8 метра подмоли на вира е извадено тялото на удавения любител-гмуркач на име Цветан. Следствените органи не са получили смислен отговор от приятеля на гмуркача какво са търсили във вира.

 

По думите на медвенци, легендата говори за подземна пещера, чийто вход е скрит под вира, в която е заровено съкровище. Не са малко иманярите, пристигащи тук да търсят съкровището с риск за живота си. Въпреки че синият вир е сигнализиран с табели - предупреждения за забранено къпане, през лятото тук стават доста инциденти.