Четиридесет и девет годишният мъж е задържан международна заповед, тъй като е издирван и в родината си

Французин, заподозрян, че е съблазнявал жени в четири различни града в Русия, за да ги обере, бе задържан в Новгород в изпълнение на международна заповед за арест, предаде БГНЕС.

 

Четиридесет и девет годишният мъж, когото руските медии представят като чаровен музикант, известен под различни имена с италианско звучене според градовете, където действал, завързвал романтични отношения с жертвите, омайвал ги, след което вземал от тях големи суми и изчезвал. Подобни деяния той извършил в Москва, а също в районите на Вологда и Твер, както и в Татарстан. 

 

Срещу него била издадена международна заповед, тъй като бил издирван във Франция за измама с организирана престъпна банда.

 

Измамникът дори откраднал всички инструменти на една саксофонистка, с която заживял на семейни начала, но когато тя забременяла, побързал да духне. Според разследване на телевизия НТВ друга жертва, която е от град Твер, разказала, че се запознала с измамника чрез сайт за срещи. В крайна сметка той ѝ отмъкнал компютър, телевизор и голяма сума пари, получени от кредит, изтеглен от нея, когато забременяла.