Преди празниците ще бъдат спирани и тировете по магистралите

 

Последни работни часове преди коледните празници. Трафикът се засилва - следобед и вечерта се чака много натоварено движение. 720 хиляди българи ще заминат за Коледа и Нова година. 

 

Суматохата на столичната Централна автогара вече се усеща. През празничните дни с автобуси преди Коледа ще тръгнат около 50 000 души. На ден от нея пристигат 10 000 и заминават 15 000 души. Пътуванията са започнали от рано тази сутрин, но най-много хора ще тръгнат тази вечер и утре сутринта, за когато са предвидени и допълнителни извънредни автобуси по най-натоварените линии в страната.

 

За да се осигури безопасното и сигурно пътуване на пътниците, инспекторите от "Автомобилна администрация" са затегнали мерките и са започнали масови проверки на автобусите в цялата страна.

 

За хората, които ще тръгнат с влак, също има осигурени 11 000 допълнителни места, а 127 влака ще бъдат с допълнителни вагони. 

 

Най-евтиният и най-сигурен начин е двупосочния билет. С него освен това спестяваме и пари. 

 

Преди Коледа и Нова година ще бъдат спирани и тировете по магистралите, за да се осигури нормалното предвижване на хората. Екипите на КАТ също са на крак. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.