За последните пет години Борис давал 19 пъти кръв за пари

 

Сега ще ви разкажем една история с продължение. Ще ви срещнем с мъжа, който продаваше кръвта си, за да изхранва трите си деца. Причината е, че държавата не изплащаше навреме парите на служителите в „Напоителни системи”, където работи и той. Този път заплати има, но Борис Найденов отново даде кръв

Още по темата

 

За последните пет години Борис давал 19 пъти кръв за пари. Всеки път получавал различно - от 40 до 80 лева. И така няколко години подред. Дни след Коледа той отново реши да даде кръв, но този път не за да я продаде, а за да я дари. Този начин на оцеляване на Борис впечатли десетки зрители през годината.

 

А след поредното забавяне на заплатите през декември и репортаж по Нова телевизия за проблема, Борис бил поканен да се срещне лично с премиера Бойко Борисов

 

"И отпусна 5 милиона пред мен за „Напоителни системи” и веднага на другата седмица ни преведоха парите. Като се запознахме Борисов ме попита какъв ми е проблемът, защото преди това ми пуснаха помощи на къщата, която ми се разпада”, разказа Борис.

 

Сумата, която премиерът му отпуснал лично, е 5000 лева. С нея той ще направи ремонт на къщата си, където живее с петчленното си семейство. Парите обаче не могат да върнат надеждата на Борис, че дружеството „Напоителни системи” ще продължи да работи и занапред.

 

Репортер: Биляна Борисова