Лидерът на ВМРО коментира атентата срещу редакцията на "Шарли Ебдо"

 

„Не става въпрос за атентата срещу свободата на словото. става въпрос за атентат срещу суверенитета на една държава като Франция в частност и в цялост на ЕС. Това е атентат срещу едни норми на поведение като свободата на мисленето и свободата на словото”, заяви в студиото на „Събуди се” лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той коментира атентата срещу редакцията на "Шарли Ебдо". 

 

„Ако продължаваме да се самозаблуждаваме, че ислямът е една кротка религия, си заравяме главата в пясъка”, заяви още той. „Пред България има два основни проблема, единият е миграционния натиск, а другият е заплата от тероризъм. В следващите 10 миграционният натиск няма да намалее и трябва да вземем адекватни мерки. Този проблем може да бъде предотвратен в известна степен ако се изградят защитните съоръжения и се оправи инфраструктурата по границата, по която трябва да патрулира „Гранична полиция”. Армията няма как да остане изолирането от справянето с този проблем”, коментира  Каракачанов.

 

Атентатът в Париж беше абсолютна свинщина. Свободата на словото е най-важното нещо, за да съществува демокрацията трябва да има свобода на словото”, смята адвокатът Николай Хаджигенов.