Местан постави бъдещето на кабинета „Борисов” под съмнение заради Патриотичния фронт

„На ДПС много им се иска да има предсрочни избори и отново да се върне във властта. На тях им харесва да са във властта. Когато не са във властта, те започват да говорят за липсата на демокрация, за липсата на права, за Възродителния процес. Като са във властта, те се укротяват”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” Красимир Каракачанов - председател на ВМРО и депутат от ПГ на Патриотичния фронт. Изказването му бе по повод думите на председателя на ДПС Лютви Местан, който в сряда за пореден път от парламентарната трибуна постави бъдещето на кабинета „Борисов” под съмнение заради присъствието на Патриотичния фронт в управлението и заплаши с предсрочни избори, ако Патриотичният фронт не си отиде.


„Ние сме единствената политическа формация в парламента, която заявява недопускане на ДПС до властта. Това не се харесва на ДПС и Местан вчера излезе с дежурната си реторика. Честно казано, не му отива на нивото, което се опитва да демонстрира пред обществото. Не приемаме приказките, че ние сме заплаха”, категоричен бе Каракачанов.


Той коментира и посещението на Джон Кери в България.


„Няма точна информация за какво точно е посещението на Джон Кери в България, но сигурността на Европа сигурно ще бъде една от темите и това е нормално. А дали има засилен имиграционен натиск, това е факт. България през 2015 година ще има две основни предизвикателства относно сигурността – засилен имиграционен натиск и заплахите за тероризъм. Респективно това важи и за Европейския съюз. Ако ние останем разграден двор, голяма част от тези нелегално преминали турско-българската граница, продължават към Европа. Тяхната цел не е да останат в България”, добавя той.


Лидерът на ВМРО коментира и изграждането на оградителните съоръжения на българо-турската граница. По думите му това е един от приоритетите, които Патриотичният фронт е представил още при съставянето на правителството.


„Това не е прецедент. Гърция го направи преди няколко години. Вижте Испания каква телена ограда е направила. Всяка държава трябва да си пази националните граници и своите интереси”, категоричен бе Каракачанов.


Целия разговор гледайте във видеото.