Нападателят вече е разговарял с полицията

Въоръжен мъж държи заложници в пощенски клон в Коломбес, северозападно предградие на Париж. Според радио RTL заложниците са трима, други медии съобщават, че броят им е седем или осем. 

 

Нападателят е въоръжен с автомат „Калашников” и с гранати, информира още радио RTL, цитирано от "Фокус". Информацията беше потвърдена и от министерството на вътрешните работи на Франция.

 

Самоличността на извършителя все още не е изяснена. Той сам се е свързал с полицията по телефона, говорейки несвързано. РИА Новости цитира източници, близки до случая, според които "мъжът е психически нестабилен и е в състояние на шок". 

 

Събитията в Коломбес „нямат терористичен характер”, твърди източник на телевизионния канал Бе Еф Ем. 

 

The Daily Telegraph пояснява, че мъжът е познат на властите отпреди, тъй като има криминално минало. По предварителни данни той е местен и е възможно да има ментални проблеми.

 

Според една от версиите се касае за обир, който не е протекъл по план. Според френски медии пък причината е романтично разочарование на нападателя, свързано с неговата приятелка. 

 

Районът е отцепен от силите за сигурност. Полицейски хеликоптери са пристигнали на мястото.

 

Местен общински съветник публикува в профила си в Туитър снимка от затворения за движение булевард пред пощата. Друг потребител на социалната мрежа също е качил кадър от мястото.