Аварията остави без ток Железница и Плана

Свлачище събори дървета върху електропровод на ЧЕЗ в местността Косанин дол, община Панчарево. Вследствие на аварията без ток днес останаха селата Железница и Плана, информират от ЧЕЗ.

 

Екипите на дружеството успяха да подадат напрежение в Железница чрез алтернативни схеми на електрозахранване. В момента се отстраняват повредите, като за целта ще има краткотрайни прекъсвания на тока и в с. Бистрица и част от кв. "Горубляне".

 

„Просеките, които имаме право да правим са с определени параметри и не можем да прочистваме дървета извън тях, дори те да са рискови за електрозахранването. Вследствие на снежната буря миналата седмица все още падат дървета, което създава предпоставка за повреди по електрическите съоръжения. Това е и причината и днес дървета да се стоварят върху наш електропровод“, обясни Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане в ЧЕЗ Разпределение България.

 

С цел повишаване сигурността на електрозахранването в Бистрица и Железница, от ЧЕЗ се ангажираха да бъде извърше още един планов ремонт през 2015 г., с което броят на непланираните прекъсвания ще бъде намален.