Работниците избягаха от свлачището, след като видяха как огромни камъни падат върху багера

 

Тонове скали и кал заплашват хиляди българи по пътищата в страната. Проблемът със свлачищата става все по-сериозен. Само през последните няколко седмици са се активизирали 450 свлачища. Вследствие на проливните дъждове и снеготопенето проблемът е изключително сериозен във Варна, Смолян и Кърджали. Необходими са общо около 870 милиона лева. 

 

Още по темата

Highslide JS
 

Ново свлачище затрупа пътя Кричим-Девин. Тонове скали са се изсипали тази нощ и отново са блокирали пътя, на метри от първото свлачище от преди няколко дни.


В късния следобед работниците избягаха от свлачището, след като видяха как огромни камъни падат върху багера. Те отказаха да се върнат на свлачището, след като камъните продължиха да падат надолу. 

 

Малко преди обед трима алпинисти потеглиха към билото, за да отстранят нестабилните скални масиви, които падат на пътя. 

 

"Веднага след нашите операции трябва да започне замрежване и то наложително, ако искаме да не стават нещастия на тази отсечка”, обясни алпинистът Сотир Стойчев. 

 

И въпреки предупреждението, че пътят е опасен, през затворения участък продължават да минават коли, камиони и автобуси. Засега разчистването на свлачището е спряно

 

Репортер: Благой Бекриев