Депутатите писаха оценки по шестобалната система на отчитащите се министри

Кабинетът „Борисов 2” стана на 100 дни. Министрите се отчетоха, а депутатите им писаха оценки по шестобалната система.


Най-висока оценка за кабинета и отделните министри, разбира се, дават от политическите формации, които подкрепят властта. Най-любими на депутатите, според нашето имповизирано допитване, са министърът на здравеопазването Петър Москов и вицепремиера Томислав Дончев.
Най-ниската оценка за министър, дадена от депутатите от управляващото мнозинство, е на културния министър. Опозицията пък не пести двойките.

Още по темата


Най-високата оценка, от представител на „Атака” е за двама министри - социалният Ивайло Калфин и правосъдният Христо Иванов. Но тя пак е две, само че плюс.


Лош 1. Тази оценка, обикновено е за преписвачите в училище, тя е пак от „Атака”, за икономическия министър Божидар Луккарски, който сред управляващите се радва на много добър 5.  


Ако министрите имаха ученически бележници, началото нямаше да им хареса.


„Божидар Лукарски? На него не знам дали и двойка мога да му пиша. Ще му пиша единица, като това не е за лошо поведение, а за некомпетентност”, категоричен бе депутатът от „Атака” Илиан Тодоров.


Опозицията не пести критики и причудливи оценки по шестобалната система.


„Оценката ми ще бъде осем... - Осем? - ГЕРБ, Реформаторски блок, АБВ, Патриотичен фронт, по една двойка на всички...”, обяви депутатът от БСП Мая Манолова.


Депутатите от управляващата коалиция пък завишаваха оценките, за да мотивират министрите си - основно с 5-ци и 6-ци. Не липсваха обаче и изненади.


„Вежди Рашидов, 3 плюс. Все още не съм го видял в комисията по култура. Културата е основният потенциал на нашата нация. Трябва да се направят много повече неща”, смята Иван Иванов, депутат от Реформаторския блок.


ДПС дадоха най-високата опозиционна оценка, но за целия кабинет.


„Не повече от тройка. Все пак е свършило нещо, но тройката е компромисна оценка”, заяви Алиосман Имамов от ДПС.


Дали от скромност, министрите предпочетоха да не оценяват сами работата си.


„Може би по-добрият вариант е да се въведе системата на зачотите. Дали правителството през тези 100 дни е доказало, че има право на съществуване. И отговорът е „Да”!”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.


С добри или лоши оценки, кабинеттът „Борисов  2” взима заверка и преминава в следващия срок на, но не на учебна година, а в управлението.


Повече по темата гледайте във видеото.