Цяло семейство шизофреници тормози съседите си в Димитровград

 

Отново психично болни без лечение застрашават цял блок. Този път цяло семейство шизофреници тормози жилищен блок в Димитровград. Изход от ситуацията се оказва, че няма. Институциите са с вързани ръце, а хората се страхуват за живота си. 

Още по темата

 

В един от блоковете на ул. "Патриарх Евтимий” в Димитровград вече близо 10 години хората живеят в постоянен страх от съседите си на шестия етаж. Това са майка и двамата й синове на около 40 години. И тримата са с диагноза шизофрения. Докато бащата бил жив, проблемите били по-малко, но от тогава започнал постоянен тормоз. 

 

Преди броени дни съседите забелязали гъст черен дим от счупените прозорци на апартамента и масово се разбягали, защото се изплашили, че ще изгори целият блок. Оказало се, че единият от синовете е запалил леглото си. От тогава семейството го няма и никой не знае къде са тримата психично болни хора.

 

Жилището на психично болните е отключено, прозорци няма, покъщнина също почти липсва. Хората в блока разказват, че се страхуват дори да излизат от вкъщи, а жалбите до различни институции са цяла папка

 

Оказва се обаче, че трайно решение на проблема няма. Въпреки решението на общото събрание, семейството не може да бъде изгонено от жилището си. 

 

Така тримата болни са влизали в психиатрично заведение вече пет пъти с решение на съда след показания на съседите. Трайно решение на проблема обаче законът не позволява, а  хората в блока със страх очакват завръщането на психично болното семейство. 

 

Репортер: Димитър Иванов