Как ще гласуват депутатите?

На този етап оставката на вътрешният министър Веселин Вучков не е депозирана в Народното събрание. Ако тя обаче бъде депозирана, никой от депутатите не се съмнява, че тя ще бъде приета. От Патриотичния фронт и АБВ ще зласуват „за” оставката на Вучков. Повечето от тях са с мотива, че не могат да задържат човек, който не иска да стои на този пост. От ГЕРБ също ще настиснат зеления бутон за свободата на вътрешния министър, въпреки че вчера Цветан Цветанов заявиха, че не са съгласни министър Вучков да си ходи. Любопитно е как ще гласуват от ДПС.

 

 

„За нас тази оставка е неприятна изненада, защото реформите в сектор „Сигурност” вървят доста добре. Министър Вучков е един от хората, които дава ясен сигнал за ясни реформи. И действително сме сюрпризирани неприятно. Ние все още нямаме решение. По принцип имаме още вътрешна надежда, че министър Вучков може да размисли”, коментира зам.-председателят на НС Иван Иванов.


Относно рокедите в МВР, той отвърна: „Ние продължаваме да търсим решение на тези персонални казуси, защото политиките, които седят зад тях, не са добри”.