Кризата в Министерския съвет беше решена преди да е почнала, каза Емил Димитров

 

„Постът на вътрешен министър е на ГЕРБ и е тяхно право да решат кой искат да бъде там. Нямаме проблем с кандидатурата, надяваме се тя да изпълнява задачите така, както са заложени във вече подписаната програма”, каза пред камерата на „Здравей, България” Емил Димитров от Патриотичния фронт.

 

Още по темата

Патриотите бяха обидени от факта, че не са поканени на срещата, на която е обсъждано името на Румяна Бъчварова като евентуален министър на вътрешните работи, но все пак биха подкрепили кандидатурата.

 

„Изказването на премиера беше в две посоки – работата на парламента и комуникацията между политическите сили при вземането на решения при гласуването на закони. Очевидно има какво да се направи, за да се подобри комуникацията и кризата на доверието да се преодолее и нещата да се изговарят преди да се случат, а не в последния момент”, категоричен бе Димитров.

 

„Що се касае до кризата в МС – тя беше решена преди да е почнала. Всички замесени в нея вече ги няма, ще бъдат дадени предложения за оставките им, а за министър е назначена Румяна Бъчварова. Тя има достатъчно натрупан опит, така че смятам, че ще се справи. В продължение на три години е била началник на кабинета на Борисов – цялата власт в държавата е била съсредоточена в нейните ръце”, допълни той.

 

„Изненадани бяха само тези, които коментираха, че премиерът има някакви зависимости. С оставката на господин Вучков, кризата беше решена за един ден”, заяви от своя страна Димитър Лазаров от ГЕРБ.