За първи път жителите на най-младата община в България ще изберат свой кмет и съветници в неделя

 

Партиен и държавен елит атакува Сърница. За първи път жителите на най-младата община в България ще изберат свой кмет и съветници в неделя. 

 

Дали заради пазара, дали заради петъчната молитва или заради изборите, но сравнително рехавият център на Сърница внезапно се раздвижи. Така по едно и също време и в една и съща сграда управляващи и опозиция закриха кампанията си. 

Още по темата

 

Да си свършим работата вдругиден и да не си играем на втори турове”, призова зам.-министърът на земеделието Георги Костов. 

 

От ДПС действаха с размах и пренесоха сърнишката предизборна кампания директно на парламентарната трибуна. Така в пленарната зала се завихри скандал между председателят на парламента Цецка Цачева и депутатът от ДПС МАрияна Георгиева. 

 

И докато ГЕРБ разясняваше на избирателите си правилата на европрограмите, а ДПС организира предизборно стерео между София и Родопите, един от конкурентите им лансира екзотична идея.

 

„Знаем как преминават изборите, какви фалшификации и манипулации има. От наша страна ще имаме гости и военни, които да наблюдават какво се случва”, заяви Кемал Пехливан, кандидат за кмет от партия „Нова алтернатива“.

 

Така ден преди гласуването в Сърница изходът остава напълно неясен. А местните хора под сурдинка коментират, че явно за всяка партия е важно да закичи помаците като значка на ревера.