Избирателната активност към 11.00 часа за 5-те избирателни секции е 23%

 

Избори в Сърница. Малкото градче привлича вниманието тези дни, защото вотът се смята за нещо като генерална репетиция за местните избори през есента. Вотът стана възможен след отделянето на общината от Велинград на 1 януари тази година. 

 

Изборите за общински съветници и за кмет на община Сърница протичат нормално. Към 11.00 часа избирателната активност общо за 5-те избирателни секции е 23% или 965 избиратели са упражнили правото си на глас. В Централната избирателна комисия няма постъпили жалби и сигнали за нарушения в изборния ден, съобщават от ЦИК.

 

Избирателите, които имат право да гласуват в петте избирателни секции, от които три в град Сърница и по една в село Побит камък и село Медени поляни са 4256.

 

В битката за местната власт влизат четири партии - ДПС, ГЕРБ, Реформаторският блок и партия "Нова алтернатива". Победителят между Кемал Байрактар – кандидат на „Нова Алтернатива", Неби Бозов - ДПС, досегашният кмет Мустана Аликанов - подкрепен от ГЕРБ и Кемал Тинев - Реформаторски блок ще е първият кмет на Сърница.

 

В бъдещия местен парламент ще има 11 общински съветници.Предизборната кампания беше съпътствана от обвинения за натиск над избирателите, включително през социалните програми в региона, имаше информации и за раздаване на пликове с продукти в навечерието на вота.