Взети са необходимите мерки за нормалното протичане на втория тур на местните избори

В ОДМВР-Пазарджик са предприети необходимите мерки за нормалното протичане на втория тур от частичните местни избори в най-новата община на територията на областта – Сърница, съобщиха от МВР.

 

Вчера изборните материали са доставени в Общинската избирателна комисия под полицейска охрана. От 18.00 часа тази вечер до приключване на изборния ден полицейски служители от управленията в Пазарджик и Панагюрище ще извършват охраната на петте изборни секции в Сърница, селата Побит камък и Медени поляни. 

Още по темата

 

Сформиран е оперативен щаб на терен, който ще следи координацията на силите при осигуряване на обществения ред, спокойствието и законността при протичане на целия изборен процес.

 

Група от криминалисти, охранителни и разследващи полицаи, експерти, ще реагира своевременно на подадени сигнали за купуване на гласове или груби нарушения на обществения ред. Всеки получен сигнал ще бъде незабавно докладван на дежурни прокурори в Районната прокуратура във Велинград и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

 

След приключване на балотажа изборните материали ще бъдат съпроводени от полицейски служители до Общинската, а по късно и до Централната избирателна комисия.