Не гледайте Румъния, призова премиерът

 

"Като казват - вижте в Румъния какво правят, в България това го правим - колко министри бяха арестувани, влачени, премиери дори. После се оказва, че всички са най-чисти. Не се подвеждайте по Румъния, ние трябва да гледаме както е в Германия и Холандия. Това са държави, където върховенството на закона е безапелационно. България е минала през това, на нас сега ни трябва малко спокойствие", заяви Борисов.

 

Премиерът Борисов обяви, че правителството му е пуснало всички европейски фондове само за една седмица.

 

"Това е политическо решение. Не сме станали за една седмица по-добри, просто на едните не им вярваха, а на нас ни дадоха този политически шанс и някъде 5-6 млрд. да разплатим тази година", убеден е той.

 

"Южен поток" щеше да стане, просто и неговият малък шанс, че попадна на правителството на Пламен Орешарски, на тези лакомници, които решиха по брутален начин да излъжат руснаците и европейците. Нито едните са лесни за лъгане-хванаха ги, нито другите. Една година се загуби и дойдоха и други времена в момента", добави Борисов.

 

Според него било ясно, че Третият либерализационен пакет и изискването на Брюксел не са заповеди, а задължения за всяка една страна-членка. Борисов подчерта, че България е твърдо евроатлантически ориентирана страна.

 

"Това е цивилизован избор, който България е избрала много преди нас. Лоялен член сме на НАТО и ЕС", посочи премиерът и в същото време отбеляза, че ние не може да се радваме, че има война и санкции.

 

"Винаги моята политика е била да се разберат и санкциите да отпаднат. Така или иначе загинаха хиляди хора и продължават да гинат и санкциите ги държат като инструмент за натиск това да спре", добави той.

 

Той е убеден, че в момента, в който и двете страни разберат, че това е пагубно и за техните държави, и за Европа, това ще спре.

 

 

Видео/Снимка: БГНЕС