Истински коктейл от чувства се разля из парламента

 

Депутатите вече са във ваканция. Преди да се разпуснат за близо две седмици обаче народните представители се отчетоха за изминалата сесия - с 27 нови закона, 58 приети решения и 58 часа парламентарен контрол.

 

Истински коктейл от чувства се разля из парламента в последния ден преди великденската ваканция. Започна се с класическа политика.

 

„Аз не изключвам първият вот на недоверие на това правителство да е именно, както е традиционен през последните десетилетия - за темата здравеопазване”, заяви Тунчер Кърджалиев от ДПС. 

 

Заканата обаче прозвуча с половин уста и вероятно заради това властта не се стресна много. Силите обаче се поизравниха - от БСП този път вероятно ще подкрепят евентуалния бъдещ вот на недоверие. 

 

Междувременно в парламента пристигнаха репресирани от злите сили на комунистическия режим. Целта на посещението - да защитят един политик от българския съд. 

 

„Ние сме просто изумени от това, че г-н Цветанов е получил ефективна присъда. Кои времена ви напомня това? Не прилича ли това на политическа поръчка, без да обвинявам съда”, заяви Лили Друмева от неправителствената организация Съюз на репресираните.

 

Поръчката - подозират гостите, е да се развали отбора на „харизматичния Бойко Борисов” и „мотора на партийното строителство Цветан Цветанов”, които заедно изградили „най-мощната, най-масовата, най-влиятелната политическа партия ГЕРБ”. 

 

И докато в източното крило се надигаше гняв срещу съвременните репресии, в пленарната зала се възцари празничен великденски дух. Вдъхновен не от кого да е.

 

„От името на колегите, изповядващи исляма в ДПС, се обръщам към всички вас, към всички българи, изповядващи една небесна, свята религия, каквато е християнството”, заяви Хюсеин Хафъзов.

 

Символично или не, ДПС излъчиха за великденския привет именно един от най-религиозните мюсюлмани в парламента.