Двата най-стари столични отбора влизат във втория век на своята битка

Истински исторически момент в родния футбол предстои днес на мача между Левски и Славия. Двата най-стари столични отбора влизат във втория век на своята битка. Днес от 17:00 часа на "Овча купел" ще е първият двубой между тях, след като на 1 април се навършиха 100 години от първия мач между двата тима в историята.

 

Най-интересното е, че тази битка е устояла на времето и превратностите на различните епохи в българския живот и винаги досега се е водела на най-високото ниво на българския футбол. И днес, макар и във втората шестица и без по-особен заряд за класирането, двата тима се подготвят за нов дуел.

 

В него "сините" изглеждат сякаш като по-големият фаворит, защото вече започват да напипват най-добрата си форма след назначението на новия треньор Стойчо Стоев. Под неговото ръководство те имат шест мача в елита, като са спечелили четири от тях, при това с разлика.

 

През седмицата обаче левскарите имаха тежък мач в Разград от полуфиналите за Купата с Лудогорец. Те изковаха добър турнирен резултат, но със сигурност са поуморени. Стоев обаче е категоричен, че няма да подценява столичното дерби и ще разчита на максимално боеспособен състав.
 
 

Славистите пък имат за какво да се извиняват на феновете си. Въпреки че не са застрашени по никакъв начин от изпадане, те доста лъкатушат тази пролет, а в последния кръг паднаха от Марек в Дупница. Сега играчите със сигурност ще искат да се реваншират на агитката си с добра игра срещу Левски.

 

Мачът е от 17:00 часа и ще можете да го гледате директно с картина по Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. Освен това можете да го слушате в ефира на Дарик радио, както и да следите развоя му минута по минута в нашата рубрика Директно.

 

Но това не е единственият двубой, който приковава вниманието на зрителите днес. От 20:00 часа в директна битка за Европа един срещу друг се изправят тимовете на Литекс и Берое на стадиона в Ловеч.

 

Гостите от Стара Загора просто нямат право на грешка в тази битка, защото ако не я спечелят, могат направо да кажат "сбогом" на Лига Европа през лятото. Докато, ако ловчанлии вземат трите точки, ще посегнат дори към второто място, на което е повече от колебливия тим на ЦСКА.

 

Какво ще се случи в тази изключително интересна битка, можете да разберете от прякото предаване на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. Освен това можете да го проследите в ефира на Дарик радио, както и минута по минута в нашата рубрика Директно.