Мерките срещу Беширов бяха предприети след разследване на Нова

Пловдивският апелативен съд ще заседава на 16 април по жалбата на Стоян Беширов срещу отстраняването му от кметския пост в Неделино, предаде БГНЕС.

Още по темата

 

Мерките срещу Беширов бяха предприети след разследване на Нова за извършени престъпления по служба, свързани с обществени поръчки за над 900 000 лева. Смолянският окръжен съд отстрани от длъжност кмета, а сред основните мотиви за това са, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването. 

 

На кмета е повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреба с близо 1 милион лева европари. 

 

Последното заседание на съда по жалбата на Беширов беше отложено поради неявяването на ищеца. Тогава адвокатът на Беширов съобщи, че той е постъпил за лечение в „Пирогов”. 

 

Интересното в случая е, че кметът на Неделено е поискал да се яви лично на заседанието на Апелативния съд, докато при гледането на същото дело на първа инстанция, той сам се е отказал да присъства.

 

През лятото на 2014г. с държавни пари е била ремонтирана детската градина в Неделино. Фирма е получила 40 000 лева, за да смени дограмата на детската градина, но това се е случило само на документи. Прокуратурата се самосезира, извърши се спешна проверка, а в Неделино бяха изпратени екипи на ДАНС и софийската прокуратура. Държавното обвинение образува досъдебно производство за престъпление по служба срещу Беширов и му повдигна няколко обвинения.