По-малко дупки, редовен транспорт и повече пари за малките населени места искат местните

 

По-малко дупки, редовен транспорт и повече пари за малките населени места. Заради тези на пръв поглед дребни, но значими за хората неща, три села в област Монтана подготвят референдум. Искат да преминат към друга община.

 

Три села, чиито имена едва ли сте чували - Видлица, Чемиш и Камена Рикса. 250 души, които едва ли сте срещали. С проблеми обаче, познати на много от нас. Местните разказват, че пътищата в селата отдавна не се подържат. Автобусът до Община Георги Дамяново пък е един – на обяд, и не се връща.

 

Затова местните искат да минат към по-голяма община - към Монтана. А живеят ли там по-добре? В село Долно Церовене още след табелата зейват дупки, въпреки че заради желанието на местните с референдум преди години селото се присъедини към Община Монтана.

 

Ще станат ли реалност мечтите на хората? Ще има ли полза от това, че в личните им карти ще пише, че са жители на Община Монтана? Това жителите на трите села ще разберат, ако в края на месеца общинския съвет в Монтана ги поиска за свои граждани

 

Репортер: Биляна Борисова