Престрелката е станала около 4.00 часа тази сутрин

Тежка престрелка в македонския град Куманово. Целият град е блокиран от тежко въоръжени полицаи и силите за сигурност.

 

От рано сутринта полицейски и военни части са обкръжили група от въоръжени мъже в един от кварталите на града. Говорителят на вътрешното министерство Иво Котевски уточни, че полицейската акция се провежда срещу "съоръжена групировка, която е действала в квартал "Дива населба", съобщи БГНЕС.

 

Престрелката е станала около 4.00 часа тази сутрин. По неофициална информация няколко души са загинали, а десетки други са ранени, включително и 12 полицаи, които бяха транспортирани до лечебно заведение в Скопие.  Властите все още не са потвърдили официално броя на жертвите.

 

Кметът на Куманово Зоран Дамяновски определи положението в града като "драматично", но призова гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. "Тази сутрин се събудихме със стрелба, детонации, вертолети над града и това продължава през целия ден до момента. Силите на реда се опитват да ликвидират въоръжената групировка, която е в околностите от няколко дни. По неофициална информация тя наброява 50-70 души и се укрива в една къща, която е обкръжена от полицията от всички страни", каза Дамяновски.

 

Говорителят на вътрешното министерство потвърди информацията за специална полицейска операция. На извънредна пресконференция в Скопие той съобщи, че "въоръжената групировка е нахлула на територията на страната от една съседна държава". 

 

Снимки:БГНЕС