Руският външен министър подари на американския си колега родни домати и катофи

Дни след мащабния парад на победата в Москва, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристигна за срещата с американския си колега Джон Кери не върху бял кон, но…зад волана на съветски автомобил „Победа”.

 

Снимките от символичното посрещане масово се публикуват в руски и международни медии, а също така от пресслужбата на МВнР на РФ. Двустранните преговори между първите дипломати на Кремъл и Белия дом се провеждат във вторник в хотел „Родина” в курортния гр. Сочи.

С президента Путин проведохме много откровени дискусии...
- Джон Кери


По време на преговорите между Кери и шефа на руското МВнР и с участие на държавния глава Владимир Путин са обсъдени основните международни проблеми – военните конфликти в Йемен, Сирия и Украйна.

 

„Проведохме откровени дискусии с президента Путин и министъра Лавров”, сподели пред журналисти Джон Кери. Сергей Лавров обаче не пожела да даде подробности за хода на разговорите на ниво Москва - Вашингтон. 

 

Сергей Лавров му подари преди срещата кошници с руски домати и картофи, а също така тениска със символиката на победата във Великата отечествена война, както наричат Втората световна в Русия.