Председателят на Комисията за финансов надзор получава право на отговор

 

"Броят на срещите ми с г-н Цветан Василев е преднамерено преувеличен". Това заяви председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев по повод споменаването и показването на името му в ефира на „Здравей България”. 


Ето и съдържанието на писмото на Мавродиев, което беше излъчено в рубриката "Право на отговор": „Нова телевизия в поредица от репортажи излъчва страници с моето име, на някои от тях видно нанесено допълнително, след употреба на коректор, като нито веднъж не постави въпроса за достоверността на въпросните тетрадки. Заявявам категорично, че броят на срещите ми с г-н Цветан Василев, е преднамерено преувеличен, не провеждам срещи в събота и неделя, не ходя с охрана. Маниерът да се използва троха истина, за да се градят върху нея кули от инсинуации, принадлежи към друго време, което вярвам, е останало в миналото на страната ни.”

 

Нова телевизия дава следното уточнение към публиката си - в "Здравей, България" многократно е било обяснявано как въпросните страници от тетрадките на банкера Цветан Василев се появиха в публичното пространство, а адвокатите на Василев оспорват той да е подателя. Защитникът на банкера обаче не отрича тяхната автентичност, отбелязвали сме и, че има липсващи и нечетливи редове във въпросните тетрадки. Самият Стоян Мавродиев получи думата в ефира на „Здравей, България” в телефонно интервю, излъчено на 15 май. Още тогава чухме част от неговите контрааргументи, повторени и сега в правото му на отговор.