Малката Даша получи уникален подарък от руския президент

Малката Даша Яцкая от Киргизстан получила уникален подарък от уникална личност - 6-месечен Нюфаундленд от руския президент Владимир Путин.

 

Малкото момиченце изпратило мейл до руския президент, в който пишела, че родителите й не могат да си позволят да й вземат куче. Детето пратило електронното писмо по директната линия за комуникация с обществеността с Путин на 16 април, уточнява БГНЕС.

 

Даша сама избрала породата куче, което иска да има, но в цял Киргизстан нямало такава порода, а за родителите й било невъзможно да намерят такова куче от другаде.

 

"Вярно е, получихме писмо, адресирано до президента", потвърди говорителят на Путин Дмитрий Песков пред руската агенция ТАСС.

 

Родителите на Даша нямали представа, че дъщеря им е писала на президента и са били доста изненадани, като видели кучето. Разбира се новият домашен любимец получил топло посрещане в новия си дом.

 

Кучето е родено и отглеждано в стопанство в съседен Казахстан и й е било предадено лично от руския посланик в Киргизстан, Андрей Крутко.

 

Кучето се казвало Макс, но Даша решила да го преименува на Дар, защото това е най-скъпият подарък, който е получавала.