На бизнесмена е съставен акт и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 2000 лева

 

Темата за рождения ден в Античния театър в Пловдив продължава да вълнува обществото. Според първоначалното обяснение пред Общината бизнесменът Георги Самуилов е искал да направи фирмена презентация и благотворителен концерт. По-късно обаче се оказа, че до 5.00 часа сутринта празнувал 50-годишнината си. Дори и след обаждания на граждани на телефон 112, полицията не се е намесила. 

Още по темата

 

Скандалът се разраства, а общественото недоволство взриви социалните мрежи. Група интелектуалци и граждани осъдиха случилото се и нарекоха шумния купон „кощунство”. Те попитаха кой е разрешил паметник на културата със световно значение да бъде безпрецедентно поруган. 

 

"Общината беше подведена. Документите показват, че организаторът е искал да наеме Античния театър за фирмена презентация. Представил е и програма, според която до 23.00 ч. е трябвало да има симфоничен концерт. След това е благотворителният коктейл, което не предполага вдигането на шум”, коментира в „Здравей, България” Стефан Стоянов, зам.-кмет по културата в Община Пловдив.

 

Според направената справка на телефон 112 има постъпили четири жалби между 1.00 и 3.00 часа. Дежурните служители няколко пъти са се опитали да предупредят организаторите, че след 23.00 часа не трябва да вдигат шум. Самият бизнесмен е подписал декларация, че няма да го прави.

 

На Георги Самуилов е съставен акт и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 2000 лева, както е по закон, уточни Стефан Стоянов.

 

"Досега никога тук не е разрешавано да бъдат правени частни партита. Трябва сериозен дебат в Общинския съвет и да помислим как това да не се случва повече”, коментира зам.-кметът.

 

Репортер: Благой Бекриев 

 

Древни руини под наем. Как е по света - разберете във видеото: