По южната и северната граница на Македония е обявено кризисно положение

Македонският премиер Никола Груевски проведе телефонен разговор със своя сръбски колега Александър Вучич относно бежанската криза, която обхвана страните от региона.

 

Двамата разговаряха за начините, по които може да се намери решение на голямата бежанска вълна, съобщиха от кабинета на Груевски.

 

"Двамата размениха информации, които са в полза на по-ефикасното управление на съществуващия проблем, съгласно възможностите на двете държави. Двамата се договориха и да продължат внимателно да следят ситуацията и да вземат необходимите мерки за разрешаване на създалата се ситуация", се казва още в съобщението от кабинета на македонския премиер.

 

От вчера по южната и северната граница на Македония е обявено кризисно положение. От тази нощ по тези места има военни, които контролират и спират нелегалното влизане на територията на Македония, уточнява БГНЕС.

 

Само за двама месеца от съседна Гърция в Република Македония са влезли около 44 000 души. Всички те идват организирано до граничния пункт с автобуси.