QR кодовете се разчитат с мобилен телефон и ще представят съвременната визия на София

Видео: БГНЕС

 

В София откриха първата по рода си изложба на снимки чрез QR кодове. Пред БГНЕС един от организаторите на изложбата по проект „Цветовете на София” Ради Кутрев разясни, че тя е привлякла интереса на младите хора, което е било и идеята на проекта. 

 

"Оказа се, че много малко млади хора са активно включени в културни процеси, а това е изключително важно от гледна точка на творческо израстване, социално приобщаване и редица други фактори. Решихме да създадем нещо, което да привлече младите хора, да направи интересни културните процеси и същевременно да даде форма на изява на младежите, които имат желание да се развиват в сферата на фотографията”, разказа Кутрев.

 

Именно така на бял свят се е появил и проектът „Цветовете на София”. Първоначално той е започнал с информационен семинар, по време на който са дошли младежи от София, представен им е бил проектът и идеята за изложбата. След това организаторите са създали информационна онлайн платформа, където желаещите са имали възможност да качват своите снимки. Впоследствие са подбрани най-подходящите от тях, в които има по-задълбочено виждане и са разпечатани на QR кодове, които ще участват в изложбата тази вечер.

 

QR кодовете се разчитат с мобилен телефон и ще представят съвременната визия на София през погледа на младите хора. Проектът е насочен към използване на иновативни подходи и техники при представяне на творчески произведения, създадени от младежи.