Състоянието на други двама души продължава да е тежко

 

Тежък инцидент на пътя от София за Варна отне живота на един човек и рани други трима. Катастрофата е станала край пътен възел Абланица малко преди 9 часа тази сутрин. Два автомобила са се ударили челно. Единият е служебна кола на информационна агенция БГНЕС. В нея, освен шофьора, пътуват фоторепортер и оператор.

 

От тежките травми в болница загива 32-годишният фотограф Петко Налбантов. Шофьорът Любомир Янев и операторът Светломир Генов, са в критично състояние. В болницата, но с леки наранявания е и шофьорът на другата кола.

 

„И на тримата пострадали състоянието е много тежко. Eдин от тях е в ОИЛ, който е с гръдна травма, със счупен крак. Другият, който е с най-многото травми е в хирургия, той е с черепно – мозъчна травма,с гръдна травма, със счупен таз и счупени крака“, обясни д-р Донка Минкова - директор на МБАЛ „проф. Д-р Параскев Стоянов“ в  Ловеч. Борбата за стабилизирането на състоянието на ранените продължава. Все още не е ясно кой е виновен за инцидента. Експертите тепърва ще търсят причината. 

 

Екипът на Нова изказва съболезнования на близките на загиналия ни колега. Заради трагедията Агенция БГНЕС днес спря работа.

 

 Репортери: Велина Сашева и Кремена Недялкова