Дискусия по темата в студиото на "Часът на Милен Цветков"

 

Трябва ли да подкрепяме децата си във всичко? Дискусия по темата се разрази в студиото на „Часът на Милен Цветков” по повод разпространяващ се в мрежата клип на 14-годишно дете, получаващо като подарък от майка си хапчета, които спомагат за промяна на пола.

 

Психиатърът д-р Веселин Герев сподели, че децата копират определени модели на поведение и ги следват. Затова е много трудно да се определи реално сексуалната им ориентация. Според него това може да се случи едва след навлизането в пубертета.

 

Според Златина Станкова - майка на три момчета на 17, 15 и 10-годишна възраст, докато порасне едно дете минава през много и различни периоди и е под постоянно влияние на заобикалящата го среда. Златина сподели, че никой не може да взима съдбоносни решения като смяна на пола вместо някой друг.

 

Николай Колев – Босия е баща на пет дъщери. Той е на мнение, че подобни прояви на влечения са плод на въображението на младите хора и дори могат да прераснат в психическо разстройство. Той сподели, че децата трябва да усещат мъжкото присъствие в семейството, за да се развиват нормално.