Той е изключително изгоден за България, според министър Николай Ненчев

 

Договорът за ремонт на изтребителите ни в Полша ще бъде подписан до дни. Това потвърди военният министър Николай Ненчев. 

 

Още по темата

"Договорът с Полша е изключително изгоден за България. Мисля, че в това се убедиха членовете на комисията по отбрана, получих разбиране и подкрепа, включително и от депутатите на БСП. Ремонтът на двигател ще струва 1 млн. и 23 хил. евро”, обясни Ненчев след участието си в заседанието на парламентарната комисия в парламента.

 

По думите му тази сделка дава гаранция за ВВС, а цените са много по-изгодни.

 

Проблемите в бойната ни авиация са на дневен ред и днес. Депутати и военни се събират в авиобаза „Граф Игнатиево”, за да обсъдят действията на страната ни по казуса с охраната на въздушното ни пространство.

 

Именно заради множеството проблеми в бойната ни авиация командващият на военновъздушните сили ген. Радев подаде вчера оставката си. След среща с министър-председателя обаче и обещание за 80 милиона повече за авиацията ни, той оттегли рапорта си за напускане. Днес Бойко Борисов отново подкрепи министъра на отбраната и изтъкна, че проблемите с военната авиация се трупат от 20 години.

 

"България е в състояние и никога не е изпадала в състояние да не може сама да охранява въздушното си пространство”, подчерта още Ненчев. Очаква се съвместно охраняване на въздушното ни пространство, ако това се наложи, допълни той.