Те погълнаха 67 тона лакомства заради нов световен рекорд

269 слона бяха поканени на гигантско угощение на трапеза с 67 тона лакомства заради нов световен рекорд, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

 

На едрите животни били сервирани огромни количества ананаси, дини, банани, тръстика, царевица и краставици, които те погълнали с най-голяма наслада. Рекордното пиршество се състоя в град Сурин, на 430 километра североизточно от тайландската столица Банкок.

 

Стотици зрители снимаха угощаващите се слонове, като някои от тях ги изкушаваха с лакомства, специално донесени от тях за случая. Предишният рекорд на Гинес за най-голямо угощение на слонове бе поставен през 2003 година. Тогава отново участваха 269 животни, но предложеното им количество храна бе значително по-скромно - "само" 50 тона.

 

Агенцията уточнява, че тъй като в Гинес приеха правилото да не се зачитат рекорди с поемане на храна, постижението ще бъде предложено за вписване в Тайландската книга за рекордите.

 

Надяждане в Сурин всяка година е предшествано от парад на слоновете и футболен мач между отбори с едрите животни. В града се отглеждат близо една четвърт от опитомените слонове в Тайланд, припомня агенцията.