В надпреварата през октомври се включиха общо 42 702 кандидати

 

Едно от събитията на 2015 година бяха изборите за кметове и общински съветници. В надпреварата се включиха общо 42 702 кандидати. Някои от тях заложиха на артистичност, външен вид и нестандартни идеи за промяна. Два месеца след изборите решихме да ви срещнем с петима от най-ярките от тях, за да видим какво се случва.


Първан Тошев или Първан Войвода загуби изборите за кмет на софийското село Световрачене.  Чрез своя предизборен плакат родолюбецът се опита да докосне сърцата и на най-истинските българи. След изборите той разказа, че изборите не са го променили, само малко разочаровали.
Борис Евтимов от Бяла Слатина сатана известен със лозунга Ще има ред  и снимката му от плакатите  по кимоно. Треньорът по джудо също изгуби изборите за кмет. В момента той се е отдал изцяло на градинарството.


Село Гаганца се прочу след като за негов кмет се кандидатира Антоанета Лазарова. Тя изпъкна от останалите кандидати с висока си прическа на предизборните плакати. Тя разказа, че е решила да се оттегли от политиката и да се отдаде напълно на певческата си кариера.


Стоян Тончев от Поморие също загуби изборите. Той се прочу с колажа, на който се бори срещу истински октопод. Два месеца след изборите той разказа, че не се отказал от битката си срещу мафията. Пред екипа той показа, че все още държи огромния си плакат на терасата, за да го виждат всички.


Димитър Кисьов от Асеновград избра да на изборите да се снима със своя 1500 кубиков мотор. В момента той се отдал на музея за мотористи, където продължава да събира историята на рокерите в България.