Премиерът призова политическата класа у нас към разум и запазване на стабилността

 

В терористичния акт в Истанбул българският премиер видя още една причина да призове политическата класа у нас към разум и запазване на стабилността.

 

Турция и Франция - държави със здрава институционална власт, и въпреки това, поразени от терора. Давайки примера, Борисов заяви, че ако България допусне стабилността й да бъде нарушена, последиците ще са необратими.

 

„Години наред няма да се направи правителство в България, това им го обещавам на всички, които си правят криви сметки”, коментира Борисов и добави: „Мен с ДПС в управлението няма да ме видите, в опозиция- с удоволствие”.

 

Борисов размаха пръст и на бизнеса. Вчера най-голямата работодателска организация КРИБ поиска оставката на министър Румяна Бъчварова заради показните убийства от последните дни.

 

„Искам да питам Кирил Домусчиев (председателят на КРИБ – бел. ред. ) така ли мислеше, когато идваше да му помагам за неговото хоби - футбола. Надявам се, че колегите от КРИБ ще бъдат по-умерени в оценките и исканията си”, заяви Борисов и подчерта: „Румяна Бъчварова не разкрива убийства. Има професионално ръководство, което го прави и хиляди  служителите на МВР, на които това им е работата”.  

 

Борисов помоли бизнесът да не се бърка в работата на МВР, а да помисли как да свали цените на стоките, след като горивата поевтинели. Според премиера, по логиката на КРИБ  2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, а това дава шанс на криминалната престъпност да клати държавата.

 

Репортер: Благой Бекриев